עושים סדר: מהי תנוחת השינה הבריאה ביותר
אחת השאלות הכי נשאלות בכל מה שקשור לנושא בריאות ושינה, היא "מהי תנוחת השינה הבריאה ביותר". במהלך הלילה רובנו משנים את תנוחת השינה שלנו מספר פעמים. מכיוון ששינה היא חלק כל כך חשוב בחיינו ותנוחת השינה משחקת תפקיד גדול באיכות השינה הכללית, חשוב לעשות את זה נכון.
אז הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על תנוחות השינה המומלצות וגם – טיפים לשינה בריאה יותר מהכירופרקט ד"ר דניאל קרן.
שינה על הגב
עם רשימת יתרונות ארוכה, שינה על הגב נחשבת לתנוחה האידיאלית. היא טובה ליישור עמוד השדרה ותומכת בקימורים הטבעיים של הגב. היא גם עשויה להקל על כאבי ירך וברך, להפחית כאבי ראש ומתחים, לשפר ניקוז סינוסים, להפחיית כאבי גב וצוואר, לשפר נשימה ולהפחית רפלוקס חומצי ועוד.
בנוסף, למי שחשוב לו להיראות רענן, שינה על הגב מפחיתה קמטים וחריצים בפנים. כאשר שוכבים על הגב, הריאות והסרעפת פחות דחוסות, יתרון שמוביל לנשימה טובה יותר ואף מסייע להירדם מהר יותר.
עם זאת, שינה על הגב עלולה לא להתאים לאנשים שנוטים לנחור, סובלים מדום נשימה בשינה או סובלים מסבוגים מסוימים של כאבי גב – להם דווקא שינה על הצד תתאים יותר.
טיפ לשינה על הגב – נסו לישון עם כרית מתחת לברכיים. זה יכול לעזור להקל על הלחץ שמופעל על עמוד השדרה התחתון ולשפר את איכות השינה בתנוחה זו.
שינה על הצד
גם בשינה על הצד יש מספר רב של יתרונות, כמו הפחתת נחירות, שיפור העיכול והפחתת צרבות. אמנם ישנם מחקרים שתומכים בכך ששכיבה על הצד השמאלי עדיפה על פני שינה על צד ימין, אך שני הצדדים למעשה מאפשרים לגוף לישון בתנוחה שמספקת נוחות וגם תמיכה נכונה. קחו בחשבון שבשינה על הצד חיוני להשתמש בכרית מתאימה שתתמוך בצוואר ובראש במצב נייטרלי.
גם במקרה של שינה על הצד יש מגבלות, כך לדוג' לאנשים הסובלים מסוגים מסוימים של כאבי גב ומחלות לב תנוחה זו דווקא אינה מומלצת.
טיפ לשינה על הצד – הכניסו כרית בין הברכיים. זה עשוי לסייע להקל על הלחץ שמופעל על הגב התחתון באמצעות תמיכה באגן במצב נייטרלי.
שינה על הבטן
תנוחה זו מדורגת בתחתית רשימת תנוחות השינה הטובות ביותר למרות שגם לה יתרונות מסוימים. אמנם זו תנוחה שעשויה להיות טובה להפחתת נחירות או דום נשימה בשינה, אך היא עלולה לגרום לכאבי גב וצוואר, לייצר מאמץ מיותר על השרירים והמפרקים, ולגרום לאי איזון בצוואר מהטייה ממשוכת של הראש הצידה. רגילים לישון על הבטן ואתם מתעוררים עייפים? ייתכן ואלה הסיבות.
באופן כללי, מומלץ למי שרגיל לישון על הבטן לנסות להחליף לאחת משתי תנוחות השינה היותר מומלצות – גב או צד.
טיפ לשינה על הבטן - כדי להגביל את ההשפעות של שינה הבטן, יש לישון עם כרית דקה או ללא כרית ראש. בנוסף, כדי להפחית את הלחץ על הגב התחתון, ניתן להכניס כרית מתחת לאגן.
איך להרגיל את הגוף לתנוחת שינה חדשה
למי שישן על הבטן או למי שרוצה לנסות לשנות את תנוחת השינה שלו, לימוד תנוחות שינה חדשות יכול להיראות מאתגר, אך עם מעט ניסוי ונחישות - זה לחלוטין אפשרי. מציאת תנוחת השינה הטובה ביותר לגוף שלכם היא חלק חשוב בבריאות השינה. העדפת תנוחה טובה יותר במיטה יכולה לשפר דרמטית את איכות השינה ולהבויל לשיפור הבריאות באופן כללי.
לסיכום
יש הרבה דיס-אינפורמציה בנושא תנוחות השינה המומלצות למרות שהתשובה למעשה די פשוטה. התשובה הקצרה היא ששינה על הצד או על הגב נחשבת מועילה יותר משינה על הבטן, כאשר מחקרים מסוימים מציעים כי שכיבה על הצד השמאלי היא האפשרות הטובה יותר מבין שני הצדדים.
בסופו של יום (או בעצם לילה), מה שכולנו רוצים זה לקום בבוקר בתחושת רעננות ואנרגיות בריאות להתחיל את היום. ויש לכם כאן את כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל לישון בריא יותר.
כל יום מושלם מתחיל בשנת לילה טובה ואיכותית על מזרן בהתאמה אישית של ד"ר קומפורט
סובלים מבעיות בריאות, מתח או נדודי שינה? ברשת Dr.Comfort תגלו חווית שינה שלא הכרתם!
מיטה מתכוונת עם הפרדה יהודית על פי הלכה-פתרון מפנק לציבור הדתי
ספות הנוער של Dr. Comfort לאירוח ובילוי עם חברים ביום ולשינה טובה, נוחה ובריאה בלילה.
פרגנו לעצמכם זמן איכות, בישיבה או בשכיבה, בכורסאות הטלוויזיה האורתופדיות והמפקנות של דר' קומפורט
סובלים מבעיות בריאות, מתח או נדודי שינה? ברשת Dr.Comfort תגלו חווית שינה שלא הכרתם!