מזרנים ללא מעכבי בעירה
כיצד הגיעו חומרים רעילים במיוחד לתוך המזרנים שלנו? האם האינטרסים הכלכליים של יצרנים דורסים את הבריאות שלנו וכיצד תדעו אם גם במזרן שלכם מסתתר רעל מסוכן?
מעכבי בעירה נשמעים כמו פתרון אידיאלי. מדובר בחומרים שמשולבים בתוך מוצרים ביתיים רבים כגון מזרנים, ספות נוער, כורסאות ומערכות ישיבה, ואמורים להגן עלינו מפני שריפה. בשנים האחרונות נכנס לתוקף תקן חדש אשר מחייב להכניס לכל מזרן חומר מעכב בערה, כדי להציל אותנו ממקרים חמורים של שריפה בתוך הבית. תקן זה אשר נקבע בעקבות ריבוי מקרי השרפות ומעורבותם של המזרנים בהן, עורר סערה באמצעי התקשורת לאור העובדה אותה מחזקים מחקרים רבים, אשר מצביעה על כך שחומרים מעכבי בעירה הינם מסוכנים לבריאות האדם, עלולים לגרום למגוון רחב של מחלות החל מפגיעה במערכת הנשימה, אסתמה, סכרת ואף מחלת הסרטן.
יעילותם של החומרים המעכבים בעירה אינה ברורה וחד משמעית, ולכן היחס של עלות – תועלת אינו נמצא לטובת הצרכן. מדובר בחומרים כימיים אשר מטרתם העיקרית היא לשבש את שרשרת הבעירה, ובכך למנוע אבדות נפש ורכוש. תוצאות הבדיקות רבות של השפעת חומרי הבעירה הראו כי מעכבי הבעירה לא הצליחו למנוע את התפשטות האש וגם לא עיכבו את זמן התפשטותה.
מדוע לא כדאי לישון על מזרן עם מעכבי בעירה?
כאמור, התועלת של מעכבי הבעירה לא הוכחה מעולם, אך הסכנות הטמונות בהם ממשיות למדיי. בשנים האחרונות נאספו נתונים רבים המקשרים את ההיחשפות לחומרי בעירה, עם סיכוי גבוה לחלות בסרטן או בסכרת. כמו כן, ניתן לראות עדויות על התפתחות של בעיות מוטוריות ובעיות קוגניטיביות, התפתחות אסתמה ואלרגיות שונות הקשורות לשימוש בחומרים מעכבי בעירה. עוברים ותינוקות נחשבים לאחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר, היות והם אלו שנוטים להשפעה החזקה ביותר. הסכנה הגדולה ביותר היא לשאוף את מעכבי הבעירה לתוך הריאות, אך גם מגע שלהם עם העור או מעבר שלהם למערכת העיכול – נחשב למסוכן ביותר. אי לכך, מדענים רבים קוראים לצמצם את השימוש בחומרים האלו בכל הקשור במוצרים ביתיים, ולהמשיך לחפש עבורם חלופה הולמת יותר.
שיטות לעיכוב בעירה אשר אינן מסכנות את הבריאות
בשביל לעכב שריפה לא חייבים להשתמש במעכבי בעירה. קיים מספר דרכים להאריך את זמן התפשטות האש או למנוע את התלקחות הרהיטים. למעשה בארצות הברית ובמדינות אירופה כמעט ולא נעשה שימוש בכלל במזרנים עם מעכבי בעירה. שם עושים את זה בדרך אחרת. ישנם אמצעים שונים לצמצום ההתלקחות. למשל ציפוף הבדים או שימוש ביותר כותנה או בצמר אשר באופן טבעי דליקים פחות ביחס לחומרים סינתטיים אחרים. גם בארץ ניתן להשיג מזרנים עם פתרונות טבעיים נגד שריפה שעומדים בתקן בלי שעשו בהם שימוש בחומרים כימיים רעילים.
לפני זמן קצר לאחר דיוני בג”ץ החליטו לוותר על התקן הבעיתי ולא לחייב בעתיד את היצרנים להכניס מעכבי בעירה למזרני מבוגרים. בנוסף בקרוב יתחילו לסמן את המזרנים בין אם הם מיוצרים בישראל ובין אם הם מיובאים מחו”ל. כל המזרנים יהיו חייבים לשאת תווית שאומרת האם המזרן מכיל מעכבי בעירה כדי שהצרכנים יוכלו בקלות לזהות ולבחור. ובינתיים תשאלו את המוכר לגבי הרכב המזרן אותו אתם הולכים לרכוש ואל תתנו לפרסומות להטעות אותכם. שימרו על בריאותכם ותשנו טוב בלילה, על מזרנים בטוחים מכל הבחינות.
כל יום מושלם מתחיל בשנת לילה טובה ואיכותית על מזרן בהתאמה אישית של ד"ר קומפורט
סובלים מבעיות בריאות, מתח או נדודי שינה? ברשת Dr.Comfort תגלו חווית שינה שלא הכרתם!
מיטה מתכוונת עם הפרדה יהודית על פי הלכה-פתרון מפנק לציבור הדתי
ספות הנוער של Dr. Comfort לאירוח ובילוי עם חברים ביום ולשינה טובה, נוחה ובריאה בלילה.
פרגנו לעצמכם זמן איכות, בישיבה או בשכיבה, בכורסאות הטלוויזיה האורתופדיות והמפקנות של דר' קומפורט
סובלים מבעיות בריאות, מתח או נדודי שינה? ברשת Dr.Comfort תגלו חווית שינה שלא הכרתם!